Vilket ekonomiyrke du än har så kan du ibland vara skönt att smita iväg en stund från kontoret. Lysrören, bakgrundsljudet och kollegan som ska småprata varje halvtimme hjälper dig inte att få mer gjort. På många platser utanför kontoret finns dessutom gratis WiFi-nätverk du kan koppla upp dig mot. Att sitta på ett café och jobba ostört är inte bara bekvämt utan även ganska avslappnande i jämförelse med kontorsmiljön. Det finns dock två problem med att använda sig av gratis WiFi-nätverk – de är ofta både långsamma och osäkra. Många företag har policys som säger att anställda endast får använda företagets nätverk vid arbete för att skydda interna dokument och annat som inte får spridas utanför företaget. Detta är självklart speciellt viktigt om du jobbar på exempelvis en bank eller andra företag som hanterar personuppgifter. Hur ska du då göra för att slippa kontorsmiljön men ändå vara säker?

Mobilt bredband ger dig möjlighet till frihet och avkoppling

Med ett mobilt bredband kan du ha en säker internetanslutning där du känner att du arbetar som bäst. Det är dessutom garanterat både snabbare och säkrare än de lokala, öppna WiFi-nätverk du hittar på restauranger, hotell och caféer. Med rätt mobila bredband får du samma hastighet som på kontoret samtidigt som du kan sitta precis var du vill och arbeta. Att hitta rätt mobila bredband kan dock vara svårt. Här rekommenderar vi att du jämför operatörernas täckning för att hitta ett mobilt bredband med 4G-täckning i det område där du kommer att befinna dig. Det kan du enkelt göra med hjälp av Mobiltbredband.se. Med 4G-täckning skickar du e-post, filer, bilder och annat med samma hastighet som i kontorets trygga WiFi-miljö.

Dela uppkoppling och spara batteri och pengar

Det finns ytterligare fördelar med att ha ett mobilt bredband, fördelar som blir uppenbara om ni är fler som delar på uppkopplingen. Dels sparar ni batteri då en lokal WiFi-uppkoppling (som du får med en mobil router och ett mobilt bredband) får era telefoner att dra mindre batteri än om de skulle vara uppkopplade till mobilnätet. Dessutom sparar ni pengar då ett mobilt bredband kan användas samtidigt av flera personer på företaget. Det är perfekt för er som arbetar i grupp med exempelvis marknadsföring eller andra saker där hela grupper arbetar tillsammans utanför kontorets väggar. Att vara uppkopplade mot ett och samma nätverk gör även att ni enklare kan dela filer och annat jobbrelaterat material mellan varandra inom gruppen.

Jobba där det passar dig med mobilt bredband